Nieuwe techniek riool herstel met relining: Een revolutie in de rioleringswereld!

Riolen: de onzichtbare helden van onze infrastructuur. Ze zijn van essentieel belang voor de gezondheid en hygiëne van onze stedelijke omgevingen, maar worden vaak vergeten tot er een probleem optreedt. Gelukkig is er een nieuwe techniek die de renovatie van riolen sneller, efficiënter en goedkoper maakt: relining.

Wat is relining?

Relining, of relinen zoals het ook wordt genoemd, is een techniek waarbij een beschadigde pijp van binnenuit wordt gerenoveerd zonder graafwerkzaamheden. Het principe is simpel. Er wordt een nieuwe voering in de oude pijp geplaatst die daarna wordt uitgehard. Deze voering hecht zich aan de binnenkant van de bestaande pijp en zorgt voor een volledig herstelde, waterdichte leiding.

De voordelen van relining

  • Minder overlast: Doordat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn, is er veel minder overlast voor bewoners en verkeer.
  • Kostenefficiënt: Relinen kan aanzienlijk goedkoper zijn dan traditionele methoden omdat er minder arbeid en materieel nodig is.
  • Snelheid: Een riolering kan vaak binnen één dag gerenoveerd worden met relining.
  • Duurzaamheid: De nieuwe voering heeft een lange levensduur en is bestand tegen corrosie, slijtage en boomwortels.

Wanneer is relining de beste keuze?

Relining is niet altijd de beste oplossing. Bij zwaar beschadigde leidingen of bij leidingen met een zeer onregelmatige vorm kan een traditionele rioolrenovatie de betere optie zijn. Maar voor veel voorkomende schades, zoals scheurtjes, gaten of lokale corrosie, is relinen een uitstekende keuze.

Hoe werkt het relinen van riolen?

Het proces van relinen begint met een grondige inspectie van de beschadigde leiding. Camera’s worden gebruikt om de binnenkant van de pijp te bekijken en de schade vast te stellen. Daarna wordt de leiding grondig gereinigd om alle vuil en obstakels te verwijderen. Vervolgens wordt een flexibele voering, geïmpregneerd met hars, in de leiding gebracht. Deze voering wordt op zijn plaats gehouden met lucht- of waterdruk en vervolgens uitgehard met UV-licht of warmte. Na het uitharden wordt de voering een stevige, naadloze pijp die de binnenkant van de oude leiding bekleedt. Het resultaat is een volledig herstelde leiding die klaar is voor vele jaren probleemloos gebruik.

Relining is de toekomst van rioolherstel

Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals relining, wordt rioolherstel sneller, goedkoper en minder ingrijpend. De techniek van relinen biedt een duurzame oplossing voor veelvoorkomende rioolproblemen en zet een nieuwe standaard voor efficiëntie en kwaliteit in de sector. Als u geconfronteerd wordt met rioolproblemen, overweeg dan zeker relining als mogelijke oplossing. Het kan u tijd, geld en hoofdpijn besparen en zorgt voor een lange-termijnoplossing voor uw rioleringsproblemen.

https://riool-herstel.nl/relinen/